Insuliiniresistenssi

Insuliiniresistenssi

Tallenne 12.3.2023 webinaarista, jossa Sari Shannon, Mariella Pudas ja Ari Miettinen keskustelevat insuliiniresistenssistä. Insuliiniresistenssi yleistyy jatkuvasti ja moni kärsii siitä tietämättään. Insuliiniresistenssi on ylipainoinen yleisin syy ja se altistaa myös monille elintasosairauksille. 

Insuliinihormoni ja insuliiniresistenssi

Yksi yleisin hormoniepätasapainotila on insuliinihormonin toimintahäiriö, jota kutsutaan insuliiniresistenssiksi.

Insuliini on sokerin ja rasvan varastointihormoni. Niin kauan kuin sinulla on sitä veressäsi, et voi samanaikaisesti polttaa rasvaa.  Rasvanpoltto-ongelmien lisäksi insuliiniresistenssi altistaa myös erilaisille sairauksille, kuten kakkostyypin diabetekselle.

Yksi insuliinihormonin tehtävistä on laskea verensokeria. Aina kun syöt, verensokerisi nousee ja haimasi erittää insuliinia laskeakseen sen takaisin alas. 

Jos syömäsi ruoka on hyvin hiilihydraattipitoista, verensokerisi nousee todella paljon. Tällöin haimasi erittää myös insuliinia enemmän, kuin hiilihydraatteja rajoittavalla ruokavaliolla.  Tämän vuoksi ketoruokavalio on hyvä tapa kontrolloida kehosi insuliinin tuotantoa.

Mikäli  syöt monta ateriaa päivässä, insuliinia tarvitaan jatkuvasti. Tämä tietenkin myös ylläpitää veren korkeaa insuliinipitoisuutta. Aterioiden rajoittaminen muutamaan kertaan päivässä, eli pätkäpaastoaminen on hyvin tehokas tapa alentaa kehon insuliinitasoja.

Järjestin kollegani Mariella Pudaksen kanssa 12.3.2023 webinaarin, jossa keskustelimme lääkäri Ari Miettisen kanssa insuliinireistenssistä

Voit katsoa webinaarin tallenteen alta. Webinaarista saat kattavat vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin:

  • Mikä on insuliiniresistenssi ?
  • Mitkä asiat aiheuttavat insuliiniresistenssiä ?
  • Mitä terveydellisiä ongelmia insuliiniresistenssi aiheuttaa ?
  • Mistä oireista tunnistat kärsitkö insuliiniresistenssistä ?
  • Miten insuliiniresistenssiä hoidetaan ?
  • Miten siitä voi parantua ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *