Keto Coach Sari ketoruokavalioissa on eroja

Ketoruokavalioissa on eroja

Tiesitkö, että ketoruokavaliot voivat poiketa hyvinkin paljon toisistaan?

Periaatteessa mikä tahansa hiilihydraatteja tarpeeksi rajoittava ruokavalio voi pistää sinut ketoosiin ja sitä voidaan näin ollen kutsua ketoruokavalioksi. Pelkkä hiilihydraattien rajoittaminen ei kuitenkaan vielä itsessään tee ruokavaliosta terveellistä ja hyvinvointia tukevaa.

Ketoruokavalion oikein koostaminen on äärimmäisen tärkeää

Ketoruokavalion oikein koostaminen onkin siis erittäin tärkeässä roolissa, kun tavoitellaan terveyttä ja parempaa hyvinvointia (minkä kautta paino putoaa luonnollisesti).

Tämän huomasi myös asiakkaani Riina, jonka ketomatka oli alkanut jo vuosia ennen tapaamistamme.

Riina oli ajautunut ongelmiin vatsansa hyvinvoinnin kanssa hyvin tiukkaa, kasvisten syöntiä rajusti rajoittavaa ketoruokavaliota noudattaessaan.

Ongelmat olivat niin pahoja, että hän joutui kääntymään lääkärin puoleen ja keskeyttämään ketoruokavalion noudattamisen.

Tänä keväänä hän halusi kuitenkin antaa sille vielä yhden mahdollisuuden.

Hän otti minuun yhteyttä ja lähdimme yhdessä räätälöimään hänelle paremmin sopivaa, runsaasti kasviksia sallivaa terveellistä ketoruokavaliota.

Riina voi todella hyvin koko valmennuksen ajan ja hän halusi ehdottomasti jakaa tarinansa kanssanne. Päästetään siis Riina ääneen 🙂

Riinan tarina

Hei, Olen Riina.

Osallistuin Keto Coach Sarin henkilökohtaiseen valmennukseen viiden viikon ajan. 

Oma henkilökohtainen ketomatkani alkoi kuitenkin jo keväällä 2018.

Tutustuin eri valmennuksiin ja valitsin ryhmän, joka mielestäni oli erittäin kattava. 

Halusin toteuttaa ketogeenistä ruokavaliota puhtaasti, jotta saisin avun pahaan migreeniin. En kyllä uskonut ruokavalion olevan niin isossa roolissa siinä.

Ryhmä oli alkuun pieni ja tehokas. Mutta ryhmän koon kasvaessa tieto muuttui ja totuuksia ja neuvoja oli yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

Migreenit väheni ja painokin laski pian n 10 kg eli minulle sopivaan painoon. Noudatin orjallisesti ohjeita n 8 kk. 

Vatsaongelma

Jotain ei ollut kuitenkaan kohdillaan, koska vatsani ei toiminut!  Olokaan ei ollut enää ihan hyvä. 

Jatkoin kuitenkin noin puolitoista vuotta. Sinä aikana yritin ratkoa vatsaongelmaani muunmuassa syömällä isoja määriä magnesiumia ja juomalla paljon vettä. 

Niistä ei ollut apua. Eräänä päivänä vatsani teki todellisen stopin ja jouduin hakemaan lääkäristä apua. 

Tämän kokemuksen jälkeen siirryin ns. normaaliin ruokavalioon, jolla olin monta kuukautta ja vatsan toiminta käynnistyi pikkuhiljaa. 

En kuitenkaan voinut kovin hyvin sillä migreenit alkoivat olemaan lähes päivittäisiä ja painokin oli taas noususuunnassa ja olo turvonnut. 

Olin myös edelleen vakuuttunut siitä, että ketoruokavalio on terveellinen vaihtoehto verrattuna niin sanottuun lautasmalliin, jossa meitä kehoitetaan syömään paljon hiilihydraatteja. 

Henkilökohtaiseen valmennukseen

Pitkään aikaan en uskaltanut ajatellakaan ketoruokavalion uudelleen kokeilemista.

Kunnes sitten eräänä päivänä törmäsin Keto Coach Sari blogiin. 

Blogissaan Sari kirjoittaa ketoruokavaliosta, pätkäpaastosta ja hyvinvoinnista. Tämän lisäksi hän jakaa siellä myös asiakkaidensa valmennustarinoita. 

Blogiin tutustuessani ajattelin, että ehkä uskaltaisin lähteä Sarin yksilövalmennukseen.

Niin tein. Onneksi, sillä en ole katunut hetkeäkään!

Olen saanut aivan eri näkökulmaa ketoiluun tämän viisiviikkoisen aikana. Ja ymmärrän ettei kaikille sovi sama tapa toimia. Ei siis edes puhuttaessa ketoruokavaliosta! 

Jokainen meistä on yksilö eli mikä toimii ja on hyväksi minulle ei välttämättä ole se paras tapa toiselle.

Tänä aikana paino on laskenut takas normaaliin, migreeniä ei ole ollut kertaakaan ja mikä parasta vatsakin toimii normaalisti. 

Ketoruokavalioissa on eroja. Mikä on terveellinen ketoruokavalio?

Sari on Dr.Bergin sertifioima ketovalmentaja ja hänen  valmennuksensa pohjautuu pitkälti  Dr.Berg:in terveelliseen ketoruokavalioon. 

Tämä terveellinen ketoruokavalio poikkeaa “perinteisestä” ketoruokavaliosta niin, että sillä syödään enemmän ja monipuolisemmin kasviksia. 

Osa kasviksista on ns.vapaasti syötäviä ja niistä ei lasketa ollenkaan hiilihydraatteja ruokavalion päivittäiseen hiilihydraattimäärään.

Tämä oli aluksia itselle outo ajatus, sillä olin tottunut laskemaan hiilihydraatit jokaisesta suupalasta. 

Ketoosiin pääsy tällä tavalla mietitytti hieman.. olisiko se mahdollista, jos hiilihydraatit ovatkin korkeammalla kuin max.20 gr päivässä? 

Tiedättekö mitä.. ei mitään ongelmia ketoosin suhteen! Olen mittaillut ketoarvoja verestä näiden viikkojen aikana ja ketoosissa on oltu. 

Kasvisten sallivampi käyttö oli kaikin puolin mukavaa, se tarjosi enemmän vaihtelua tähän tietyllä tavalla aika rajattuun syömiseen. 

Uskon vahvasti, että juuri tämä kasvisten sallivampi käyttö tässä valmennuksessa on pitänyt vatsani kunnossa tämän valmennuksen ajan. 

Lopuksi

Lämpimästi voin suositella tätä valmennusta kaikille. Varsinkin niille, kenelle mikään muu ei ole toiminut. Olen kokenut saavani rahoille vastinetta.

Sarin muiden asiakkaiden valmennuskokemuksiin pääset tutustumaan täällä ja henkilökohtaisesta valmennuksesta löydät lisätietoa täältä.

Kiitos kun luit 🙂

Mikäli uskot tarinani inspiroivan muita ketoilun suhteen luovuttaneita, ethän epäröi jakaa sitä eteenpäin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *