Ketoruokavaliolla pääset eroon vatsavaivoista

Ketoruokavaliolla eroon vatsavaivoista ja väsymyksestä

Terveellisellä ketoruokavaliolla ei syödä viljoja, sokereita, tulehdusta aiheuttavia huonoja kasvirasvoja eikä palkokasveja.

Ne aiheuttavat monille pahoja vatsaongelmia ja niiden eliminointi voi parantaa suoliston hyvinvointia nopeasti. Näin kävi myös asiakkaalleni Ellalle.

Blogini sisältää affiliatemarkkinointia, linkkien sekä mainosbannereiden muodossa. Tällaiset linkit olen merkinnyt postauksissani (* Affiliatemarkkinointi tarkoittaa sitä, että saan näiden linkkien ja mainosten kautta pienen komission, mikäli päädyt ostamaan tuotteita. Noilla komissioilla ylläpidän tätä blogia ja nettisivujani. Kiitos avustasi 🙂

Nuori ja väsynyt vuorotyöläinen pääsi ketoruokavaliolla eroon vatsavaivoista ja väsymyksestä

Terveellisellä ketoruokavaliolla ei syödä viljoja, sokereita, tulehdusta aiheuttavia huonoja kasvirasvoja eikä palkokasveja.

Ne aiheuttavat monille pahoja vatsaongelmia ja niiden eliminointi voi parantaa suoliston hyvinvointia nopeasti. Näin kävi myös Ellalle.

Tämä on nuoren ja väsyneen kolmivuorotyöläisen Ellan tarina. Ella oli valmennuksessani viisi viikkoa.

Valmennuksen aikana hän pääsi ketoruokavaliolla eroon vuosikausia kestäneistä pahoista vatsavaivoista sekä jatkuvasta väsymyksestä. Myös paino putosi näiden viikkojen aikana mukavasti.

Ellan tarina: IBS-oireita, väsymystä ja jatkuvaa taistelua painon kanssa

Hei, minun nimeni on Ella, ja olen juuri 24-vuotta täyttänyt nuori nainen. Olen taistellut 12-vuotiaasta saakka syömisen, painon sekä suoliston terveysongelmien kanssa. 

Näin 12-vuoden jälkeen voi melkein jo sanoa, että kaikki mahdolliset dieetit olin testannut vuoden 2020 loppuun mennessä.

Pysyviä tuloksia ei kuitenkaan tullut, ja pudotukset olivat vain noin 3 kg luokkaa, jonka jälkeen motivaatio joka kerta loppui, sekä kilot tulivat takaisin 🙁

Kärsin myös pahoista IBS-oireista, eli ärtyneen suolen oireyhtymästä. Turvotusta, mahakipuja ja väsymystä. Noidankehä oli valmis, kun nämä kaikki edellä mainitut yhdistettiin raskaaseen kolmivuorotyöhön. 

Energiaa ei ollut muuhun, kun töissä käymiseen sekä arkisten asioiden hoitamiseen. Joka päivä oli pakko ottaa ensimmäisenä pitkät päiväunet kotiin tullessani.

Aloitin ketoruokavalion pudottaakseni painoa ja päästäkseni eroon vatsavaivoista

Olin jo hetken somessa kiinnittänyt huomiota pinnalla olevan ketogeenisen ruokavalion mainoksiin.

Skeptisesti niitä lueskelin, mutta myös ihastelin, kuinka mahtavia tuloksia on sillä saatu. Niin painonpudotuksen, kuin vatsavaivojen selättämisenkin suhteen.

Ajattelin etten mitään menetä, jos kokeilen tätä ’’viimeisenä oljenkortena’’.

Itsenäisesti opettelin ruokavalion perusteet. 1.1.2021 uuden vuoden jälkeen aloitin projektini, joka lähti suhteellisen hyvin käyntiin.

Painoa tippui, mutta noin 1,5kk jälkeen oli epävarma olo, että noudatanko kuitenkaan oikein tätä ruokavaliota. Ja sitten iskikin painojumi.

Miksi päädyin Sarin henkilökohtaiseen valmennukseen?

Vastaani tuli sosiaalisessa mediassa Keto Coach Sarin Instagram -tili, ja päätin ottaa yhteyttä ja kysellä tietoja henkilökohtaisesta valmennuksesta

Olin tietenkin kiinnostunut vauhdittamaan painonpudotusta, mutta toivoin myös edelleen pääseväni ketoruokavaliolla eroon vatsavaivoista.

Tapasimme ensimmäisen kerran Zoomin välityksellä 30 minuutin valmennuskonsultaation merkeissä.

Se oli mukava tapa varmistaa, että juttu luistaa hyvin ja luistihan se! Sari asuu myös samalla paikkakunnalla, joten oli luottavainen fiilis.

Otin 5 viikon henkilökohtaisen valmennuksen, ja käytiin perusjutut läpi, ja tajusin siinä vaiheessa, ettei mulla ollut mitään käytännön tietoja tässä ruokavaliossa tarvittavista ravintoaineista, ja mihin täytyy kiinnittää huomiota.

Sari sai minut vakuuttuneeksi, että en ole menetetty tapaus, ja saadaan tämä elämätapamuutos hyvin alulle. 

Sarin kanssa tavattiin joka viikko Zoomin välityksellä. Oli kiva, kun sai vastauksia sekä tukea askarruttaviin asioihin, ja käytiin läpi kuulumisia ja edistymistä.

Ensimmäiset valmennusviikot

Yllätyin ensimmäisen viikon jälkeen positiivisesti siitä, että paino lähti taas kivasti laskuun.

Kuitenkin voisin sanoa vielä isommaksi yllätykseksi, että IBS-oireet ja väsymys, jotka olivat olleet joka päivä läsnä viimeiset kymmenen vuotta, olivat kokonaan poissa!

Olo oli kevyt, energinen ja näläntunnetta ei enää ollut.

Pätkäpaasto on niin minun juttu!

Sari kertoi minulle pätkäpaastosta, ja halusin ehdottomasti tätä alkaa noudattamaan. En ole ikinä ollut aamupala ihmisiä, joten se sopi paremmin kuin hyvin. 

Aloitin 16/8 paastolla, joka oli yllättävänkin helppoa.

Siirryin pikkuhiljaa 23/1 paastoon, koska huomasin, että kroppa tykkää paastosta ja minulle sen noudattaminen on helppoa, sekä se buustasi aineenvaihduntaa ja rasvapolttoa. 

Tätäkin noudatin tietenkin fiiliksen mukaan, jos on nälkä tai heikotus, silloin syödään.   

Minulla oli lähtenyt ennen Sarin valmennusta noin 5 kiloa painoa, ja valmennuksen aikana lähti toiset 5kg.

Jatkoin viiden viikon jälkeen itsenäisesti hommia, mutta tiesin että jos tulee jotain, voisin ottaa yhteyttä uudestaan ja kysyä neuvoja. 

Sovittiin myös, että syksyllä palattaisiin asiaan, miten on mennyt.

Tulokset ja tilanne nyt

Tänään tätä kirjoittaessani yhteispudotus ketogeenisellä ruokavaliolla minulla on -14 kg.

Aikaa tähän on mennyt noin 4-kuukautta! 

Yhteispudotus nyt vuoden aikana -25 kg.

Energiatasot ovat ihan huipussaan, ja tuntuu että jokainen viikko on aina edellistä parempi! Lisäksi olen päässyt täysin eroon niistä vatsavaivoista.

Ketoilu on kyllä niin minun juttu. Sitten kun saavutan jossain vaiheessa tavoitteeni, ei paluuta silti entiseen silti ole, vaan tästä tuli elämäntapa. 

Mieli, kroppa ja vatsa voivat hyvin, aivosumusta ei ole enää tietoakaan, ja töissä on energiaa ihan eri tavalla!

Voin lämpimästi suositella Sarin valmennusta kaikille 😊

Ella pääsi ketoruokavaliolla eroon vatsavaivoista ja väsymyksestä

Kiitos kun luit!

Tunnetko sinä jonkun, joka voisi mahdollisesti päästä ketoruokavaliolla eroon vatsavaivoista?

Mikäli uskot Ellan tarinan kannustavan muita kokeilemaan terveellistä ketoruokavaliota, älä epäröi jakaa sitä eteenpäin!

Olen hyvin iloinen ja kiitollinen, mikäli autat minua levittämään ketoilosanomaa eteenpäin blogipostausteni muodossa.

Ps. Huomasitko, että tuolta alhaalta löytyy myös somekuvakkeet, joista pääset Facebook-sivulleni sekä Instagram-tililleni?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *