Kilpakeilaaja Karo Hilokoski

Ketoruokavaliolla kohti parempaa kisakuntoa

Kilpakeilaaja Karo Hilokoski kaipasi apua painonpudotukseen. Lähdimme yhdessä laittamaan nuoren miehen ruokavaliota kuntoon. Ketoruokavalio ja pätkäpaasto sopivat Karolle todella hyvin ja hän pudotti ensimmäisen kymmenen viikon aikana huikeat 23 kiloa.

Karon isä Ari Hilokoski on keilailun kilpavalmentaja. Hän osallistui poikansa kanssa henkilökohtaiseen ketovalmennukseen. Ari Hilokoski oli innostunut pudottamaan painoaan omatoimisesti ketoruokavalion avulla jo aiemmin, mutta myös hän sai uutta intoa ja ideoita valmennuksen aikana.

Miehet ovat tähän mennessä pudottaneet yhteensä 49 kiloa ketoruokavalion ja pätkäpaaston avulla.

Karo ja Ari halusivat jakaa painonpudotustarinansa ja kokemuksensa valmennuksesta kannustaakseen muita miehiä ottamaan rohkeasti yhteyttä, mikäli painonpudotus ei tunnu onnistuvan omin avuin.

Vaikea ylipaino hankaloitti elämää monin tavoin

Olen Karo Hilokoski. Ikää minulla on 19 vuotta. Harrastan keilailua SM-tasolla ja viikoittaiseen liikuntaan kuuluu myös kuntosaliharjoittelu. Pyrin päivittäiseen ja monipuoliseen treenaamiseen parantaakseni kuntoa sekä suoritusta keilailussa.

Vaikeasti ylipainoisena olen havainnut liikunnallisia rajoituksia, kipuja sekä kehon ulkonäkö on tuntunut epämiellyttävältä. Paino on myös vaikuttanut negatiivisesti suoritukseen ja jaksamiseen keilatessa. Painon pudotus on jo pitkään ollut ajankohtaista, mutta toteuttaminen ollut vaikeaa.

Painonpudotus on ollut vaikeaa ja kilot ovat tulleet aina takasin korkojen kera

Apua painonpudotukseen on etsitty pitkään. Olemme valmentajani kanssa kokeillut erilaisia laihdutusmenetelmiä, jotka kuitenkin ovat loppuneet lyhyessä ajassa. Tämän takia painonpudotus polullani on ilmennyt toistuvasti ns. jojoliike.

Jojoliikkellä tarkoitan nopeita muutoksia painossa niin alas kuin ylös. Sillä erotuksella, että kun paino on lähtenyt takaisin nousuun, on se ohittanut alkuperäisen painon pahimmillaan jopa kymmenillä kiloilla.

Päädyimme valmentajani kanssa ketovalmennukseen ja valita ketoruokavalioon erikoistuneen valmentajan, koska luotamme ammattilaisten osaamiseen ja sen myötä onnistumiseen enemmän.

Aloitin 5 viikon henkilökohtaisen ketovalmennuksen Sarin kanssa. Tavoitteena oli rakentaa uusi elämäntapa ketoruokavaliolla.

Minusta henkilökohtaisen valmennuksen suurin hyöty on se, että on joku joka kertoo mitä pitää tehdä.

Hyöty näkyy siinä, että suunnitelman noudattaminen on helpompaa ja siedettävämpää, kun ruokavalio räätälöidään itselle. Olisin varmasti epäonnistunut, jos yksin olisin joutunut kaiken selvittämään ja tekemään.

Ketoruokavalion avulla vihdoin eroon jojolaihduttamisesta

Aloitin ketoruokavalion ja pätkäpaaston kesäkuussa. Ne sujuivat alusti saakka mukavasti. En kokenut huonoa oloa, en makeanhimoa ja energiaakin riitti niin töihin kuin treenaamiseen.

Ketoruokavalion noudattaminen oli huomattavasti helpompaa, kuin mitä kuvittelin sen olevan. Ketoruokavalio ei ole oikeasti niin rajoittava, mitä yleensä ajatellaan. Kaikki ruoat on hyviä ja välillä voi jopa herkutella ketokakulla tai -jäätelöllä.

Pätkäpaasto sopii minulle hyvin. Aluksi söin 3 ateriaa päivässä ja pikkuhiljaa siirryin syömään ainoastaan 2 ruokaa päivässä.

Nyt 10 viikkoa myöhemmin olen pudottanut 23 kiloa painoa. Olen onnistunut tässä elämäntapamuutoksessa paremmin, kuin edes uskalsin haaveilla.

Aion jatkaa samoilla opeilla mitä olen Sarilta valmennuksen aikana saanut ja rakentaa uuden elämäntavan ketoruokavaliolla!

Sarin valmennuksessa oli parasta tiedon ja eri ruokavaihtoehtojen laajuus. Ennen valmennusta en tiennyt ketoruokavaliosta paljoakaan, nyt pystyn helposti soveltamaan sitä päivittäisessä ruoanlaitossa.

Suosittelen Sarin valmennusta kaikille, jotka tuntevat painonpudotuksen ja -hallinnan olevan liian vaikeaa yksin. Ketoruokavalio sopii ehdottomasti kaikille heille, jotka kaipaavat terveellisyyttä ja monipuolisuutta ruokavalioon.

Ari halusi ketoruokavaliosta pysyvän ja stressittömän ruokatottumuksen

Olin ennen Sarin valmennusta omatoimisella ketoruokavaliolla 5 kuukautta ja pudotin painoa 20kg. Meni vähän yksipuoliseksi ja halusin saada leveämmän ruokavalion ja keton monipuolisemmin hallintaan. Tavoitteena oli tehdä ketoruokavaliosta pysyvä, stressitön ruokatottumus.

Halusin tietää miten ylläpito omalla kohdalla onnistuu helposti ja yksinkertaisesti. Sarin kanssa kävimme valmennuksessa läpi kaikki ne asiat, jotka ovat itselle tärkeitä ja muut ketoruokavalioon liittyvät yksityiskohdat.

Oli todella ihanaa vain istua ja käydä läpi kaikki olennaiset asiat läpi ja ihmetellä mitä kaikkea voi ottaa huomioon. Erityisen ilahduttavaa oli säätää oma ruokavalio sellaiseksi, että saa syödä juuri niitä ruokia joista pitää.

Keskustelimme kaikista arjen eri tilanteista ja todellakin sain hyvät ja toimivat ratkaisut kaikkiin tilanteisiin. Sarin avulla ketoruokavaliota on nyt helppo ylläpitää ilman ruoan laittoon liittyvää stressiä.

Kesästä ja lomista huolimatta painoa putosi valmennuksen aikana 6kg lisää, eli valmennuksen jälkeen saldo -26kg. Suosittelen lämpimästi.

Ari Hilokoski

Henkilökohtainen ketovalmennus on kannattava investointi omaan hyvinvointiin

Kiinnostuitko henkilökohtaisesta ketovalmennuksesta, mutta et ole varma sopiiko se sinulle? 

Tarjoan sinulle mahdollisuuden (etä)tavata Zoomin välityksellä ja keskustella tilanteestasi kanssani ennen ostopäätöksen tekoa 🙂

Ota siis rohkeasti yhteyttä ja varaa 30 minuutin valmennuskonsultaatio! Konsultaation hinta on 50 €, jonka hyvitän sinulle ostamasi henkilökohtaisenvalmennuksen hinnasta, mikäli tapaamisemme johtaa valmennussuhteeseen. 

Tehdään sinunkin tavoitteistasi totta yhdessä!

Rakkaudella, Sari

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *