sari shannon ja ari miettinen

Lääkäri Ari Miettinen aloitti työt Keto Coach Sari Oy:n asiantuntijana

Toimitusjohtajan on helppo hymyillä, sillä Keto Coach Sari Oy on rekrytoinut Premium Personal Keto Program -valmennustiimiinsä ensimmäisen asiantuntijan. Ja voisiko tässä tyytyä vähempään, kuin ihmisen metabolisen terveyden ongelmiin sekä ylipainon hoitamiseen perehtyneeseen lääkäriin?

Ei!

Joten saanko esitellä tiimimme supervahvistuksen:

Ari Miettinen,
Lääkäri,
Keto Coach Sari Oy 💪

Lue alta, miten lääkäri Ari Miettinen päätyi tähän työhön ja mitä hän haluaa siitä kertoa! 

Olen ihmisen metabolisen terveyden ongelmiin sekä ylipainon hoitamiseen
perehtynyt lääkäri.

Tällä hetkellä ihmisten suurin terveysongelma on insuliiniresistenssi ja siitä
seuraavat sairaudet. Olen todistanut tätä käytännön lääkärintyössä, yli 15
vuotta sairaalan päivystyksessä verisuonitukos-, aivo- ja sydäninfarktipotilaita
hoitaessani.

Ketoruokavalio ja pätkäpaasto ovat tehokkaimmat välineet insuliiniresistenssin
hoitamiseen. Lääketieteellisessä opetettavat viralliset suositukset eivät näitä
juuri tunne.

Ne tulivat minulle itselle henkilökohtaisesti tutuksi oman
sairastumisen myötä. Tämä motivoi tutustumaan ihmisen metabolisen
terveyden tieteelliseen pohjaan ja tutkimuksiin.

Oman terveyteni paranemisen lisäksi olen seurannut käytännössä monen
ihmisen tietä ruokavalion muutoksella kohti parempaa metabolista terveyttä.

Ketoruokavalion aloittaminen pätevän valmentajan henkilökohtaisessa
ohjauksessa auttaa pääsemään helpommin ja nopeammin hyviin tuloksiin.

Oikealla ruokavaliolla insuliiniresistenssi alkaa häviämään jo parissa viikossa.

Aloitin työn asiantuntijalääkärinä  Keto Coach Sari Oy:n palveluksessa 15.6.2023.
Työskentelen Premium Personal Keto Program -valmennuksessa, ohjaamassa ihmisiä terveellisempiin elämäntapoihin ja energisempään elämään.

Tässä valmennuksessa tähtäin on metabolisen terveyden pysyvässä parantamisessa. Tavoitteena on, että elimistöstä tulee energian suhteen metabolisesti joustava ja tällöin se pystyy ongelmitta käyttämään myös omaa rasvaansa energiana. 

Työn pääpaino on ylipainon hoidossa, mutta toki keto- ja pätkäpaasto liittyvät myös esimerkiksi elimistön tulehdustilan vähentämiseen ja antiaging -hyötyyn, joista ehkä eniten hyötyvät autoimmuunisairauksista kärsivät. Ketoruokavalio on ylivoimaisesti myös tehokkain hoito rasvamaksaan.

Ketoruokavalio herättää monelle mielikuvat perinteisestä ”pelkkää pekonia ja kananmunaa” – ruokavaliosta. No siihen kukaan ei tarvitse valmennusta….  

Premium Personal Keto Program -valmennuksessa käyttämämme terveellisen ketoruokavalion kulmakiviä on välttää prosessoituja höttöhiilareita, vääriä rasvoja ja päästä eroon makeanhimosta.

Hyvien hiilihydraattien määrä ravinnossa säädetään tavoitteiden ja elämäntapojen mukaan. Urheilua aktiivisesti harrastavan ketoruokavalio voi näyttää hyvin erilaiselta, kuin esimerkiksi 30 kilon ylipainosta toipuvan ketoruokavalio. 

Tässä valmennuksessa terveellisestä ketoruokavaliosta tehdään pysyvä elämäntapa. Jos etsit muutaman kympin edullista ruokavaliovalmennusta, sellaista meillä ei ole tällä hetkellä tarjota. Pääpaino on asiakkaan terveyden mukaan säädetyssä  henkilökohtaisessa ohjauksessa.

Valmennuksessa käyttämämme terveellinen ketoruokavalio perustuu ensisijaisesti tutkittuun tietoon sekä evoluution näkökulmaan.

Eli siihen mitä ihminen on luontaisesti alun perin syönyt ja mihin ihmisen elimistö on tottunut. 

Ylipainon hoito on usein elämäntapamuutoksen alkukipinä. Mutta matkan varrella elimistön tulehdusreaktion vähentämisestä ja ennenaikaisen vanhenemisen estämisestä tulee yhtälailla päätavoitteita. 

Tarjolla oleva ravinto on muuttunut hyvin nopeasti. Valitettavasti nimenomaan ravitsemustiede on kaupallistunut. Taloudellisesti hallitsevat suuret toimijat nostavat heille mieleisiä tuloksia aina hoitosuosituksiin asti. 

Käytännössä suurin osa valtamedian julkaisemista ravitsemustutkimuksen tuloksista on jonkun tuottajan nostamia, mieleisiään korrelaatioita jostakin epidemiologisista tutkimuksesta. Näillä on oma merkityksensä, mutta korrelaatiot asioiden välillä eivät vielä todista mitään ja suurin osa päätyy olemaan yksinkertaisesti väärää tietoa. 

Eikä asia selviä myöskään nopeasti alkuperäistä lähdettä lukien. Tieteentekijä joutuu kirjoittamaan abstraktin ja otsikon siten, että saa klikkauksia ja lisärahoitusta.

Tarkemmin tutkimukseen perehtyen hyvin usein selviää, että tutkimus ei edes anna tietoa siitä asiasta, jota on otsikkoon kirjoitettu. Esimerkiksi vertailuryhminä käytetään hyvin monien tekijöiden suhteen toisistaan poikkeavia ryhmiä. Tähän itselläni auttaa yli 20 vuoden kokemus tämän alan tutkimuksen seurannasta.

Myös virallisen ravitsemussuosituksen ajama vähärasvaisen ruokavalion ja tiheästi pieniä annoksia ”ilosanoma” on johtanut jo suurimmalla osalla ihmisistä energia-aineenvaihdunnan rikkoontumiseen ja insuliiniresistenssiin. Insuliiniresistenssi aiheuttaa väsymystä ja keskivartalolihavuutta.

Insuliiniresistenssiä sairastaa suurin osa länsimaiden aikuisväestöstä ja se altistaa monille kroonisille sairauksille.

Haluatko tietää lisää insuliiniresistenssistä?

Katso maaliskuussa 2023 insuliiniresistenssistä pitämämme webinaari TÄÄLTÄ.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *