Minun muutostarinani

En ole se tyypillinen, aina aktiivinen ja tiukassa kunnossa ollut personal traineri. Ei.
Olen itse käyttänyt yli 20 vuotta elämästäni tuskaillen hyvinvointini ja painoni
kanssa. Ymmärrän siis hyvin, miten epätoivoista jatkuvasta huonosta voinnista ja
ylimääräisistä kiloista eroon pääsy lopullisesti on.

Terveellinen ketoruokavalio muutti elämäni täysin. Olen tästä kaikesta hyvin
kiitollinen. Koen syvää kutsumusta auttaa sinuakin aloittamaan ketoruokavalion ja
saavuttamaan sen avulla isompia tuloksia, kuin mitä uskot edes olevan
mahdollista. Haluan jakaa tarinani kanssasi innostaakseni sinuakin kokeilemaan, mitä kaikkea terveellisellä ketoruokavaliolla voikaan saavuttaa!

Matkani ketovalmentajaksi oli pitkä ja kivinen

20 vuotta on pitkä aika. Varsinkin jos sen käyttää jatkuvasti painoaan tarkkaillen ja mitä ihmeellisempiä painonhallintakeinoja kokeillen. Minä tein näin, joten tiedän todellakin, miltä jatkuva kamppailu painon kanssa tuntuu.

Ensimmäiselle laihdutuskuurilleni ryhdyin yläasteella 90-luvun loppupuolella. Siitä alkoi yli 20 vuotta kestänyt syömishäiriö- sekä jojo-laihdutuskierre.

Näiden vuosien varrella olen pudottanut painoa ja saanut kiloja takaisin yli 100 kiloa. Ymmärrän siis hyvin, miten epätoivoista kiloista eroon pääsy lopullisesti voi olla.  Siksi haluan jakaa tarinani sinulle- En kehuakseni itseäni ja omaa onnistumistani vaan luodakseni uskoa siihen, että muutos on mahdollista myös sinulle.

Rasvanpolton vaikeus sekä jatkuva sairastelu

Taistelin vuosia syömishäiriön kanssa. Kärsin vaihtelevasti bulimiasta sekä ahmimishäiriöstä, jonka lisäksi laskin milloin mitäkin; kaloreita, pisteitä, rasvoja, hiilihydraatteja. Olen ollut pussikuureilla. Kaalikeittokuurilla. Näkkileipädieetillä. Ja ties millä, lista on loputon. Lisäksi olin vegaani noin 10 vuotta.

Kärsin näiden vuosien aikana jatkuvista vatsakivuista. Jälkikäteen olen ymmärtänyt, että söin jatkuvasti ravintoköyhää ja itselleni täysin sopimatonta ruokaa, mikä kostautui IBS-oireilulla.

Vuosikausia olin hyvin ahdistunut. Puntari on kuulunut kiinteänä osana elämääni. Se on ollut sitä lähinnä vihollisen roolissa, koska se aiheutti jatkuvasti pahaa oloa. Aina, kun paino nousi, oli ”rankaistava” itseään ryhtymällä jollekin äärimmäsyyksiin menevälle laihdutuskuurille.

Miksi rasva ei pala?

Lähes kymmenen vuotta sitten olin valmennuksessa, jossa oli tavoitteena polttaa rasvaa sekä kasvattaa lihasta samanaikaisesti.

Valmennus tuottikin kohtuullisia tuloksia lihastenkasvun suhteen. Mutta rasvaprosenttini ei tahtonut pienentyä. Lisäksi sairastelin flunssaa jatkuvasti, kärsin unettomuudesta ja fibromyalgiasta. Valmentajaltani loppuivat keinot kanssani. Kävin muutamalla hänen suosittelemallaan lääkärillä selvittämässä asiaa. Jospa olisikin niin, että kehossani olisi jotain vialla?

Lisämunuaisen uupumus

Sain lääkäriltä yhdeksi diagnoosiksi lisämunuaisten uupumuksen. Se oli jatkuvan sairasteluni takana ja mahdollisesti osaltaan vaikutti myös tuohon rasvan itsepintaiseen kertymiseen.

Muutoin kaikki kuitenkin näytti olevan kunnossa.

Sain suosituksen vähentää omaa kuormitustani, siinä missä pystyisin. Tuolla hetkellä se tarkoitti miltein joka aamuisesta salilla käynnistä energiajuomien voimalla luopumista. Arvatkaa tottelinko? En tokikaan! Jatkoin samaa rataa ja uuvutin itseni burn outin partaalle.

Uupuksesta toipuminen on ollut hankalaa. Kärsin edelleen stressiherkkyydestä, hermosto lähtee käymään ylikierroksilla ja menetän yöuneni hyvin helposti. Terveellinen ketoruokavalio, pätkäpaasto sekä lempeämpi elämänasenne ovat saaneet minut kuitenkin voimaan paljon paremmin.

Insuliiniresistenssi

Mitä siihen rasvanpolton hankaluuteen tulee.. ymmärrän nykyisen tietämykseni ansioista ongelmani olleen ajanmittaan kehittynyt kova insuliiniresistenssi. Insuliiniresistenssi estää rasvaa palamasta. Lisätietoa insuliiniresistenssistä saat TÄÄLTÄ.

En kuitenkaan tiennyt tätä vielä tuolloin, eikä kukaan kertonutkaan siitä minulle vielä moniin vuosiin.

Keto ja pätkäpaasto

Paino nousi ennätyslukemiin

​Kuluneen vuosikymmenen varrella elämässäni on ollut isoja elämänmuutoksia. Ne johtivat elämäntapojen heikkenemiseen.Lihoin muutamassa vuodessa arviolta 15-20 kiloa.

Aloin voimaan jatkuvasti huonommin.

Kehonkoostumuksesta aiheutunut henkinen paha olo sai rinnalleen myös fyysisen pahan olon. Ja se tietty ruokki vain lisää ahdistusta.

Painonpudotuskeinona vanha kunnon tuttu ohje: “syö  vähemmän, mitä kulutat” 

Vuonna 2018 tilanne oli pahempi kuin koskaan aiemmin. Olin huomattavasti ylipainoinen ja voin huonommin, kuin koskaan ennen.  Suoraan sanottuna vihasin itseäni.

Päätin ryhdistäytyä taas kerran.  Reseptinä vanha kunnon tuttu ohje: “syö  vähemmän, mitä kulutat”. 

Aloin käymään salilla vähintään 3 kertaa viikossa, päivittäisten lenkkien lisäksi. Laitoin myös ruokavalioni “kuntoon”. 

Tämä tarkoitti tuolloin paljon salaattia, vähärasvaista proteiinia (kanaa, rahkaa), kaurapuuroa, bataattia, vähän rasvaa ja useita pieniä aterioita päivässä. 

Ja tiedättekö mitä painolleni tapahtui..?  

Ei mitään! 

Noh, ehkä muutama nestekilo poistui ensimmäisten päivien aikana, mutta se oli siinä.

Olin jatkuvasti nälkäinen, väsynyt, itkuinen ja muutenkin pahalla päällä. Nukuin huonosti ja sairastelin taas toistuvasti flunssaa.Jatkoin tällä ruokavaliolla ja liikuntaohjelmalla kuitenkin siksi, että en tiennyt mitä muutakaan olisin voinut tehdä. 

Elettiin syksyä 2018. Olin epätoivoinen.

Päässä siinsi jo kauhukuvat seuraavasta kesästä, joka menisi tätä rataa taas pitkähihaisissa, löysissä vaatteissa itseä piilotellen. 

ketovalmennus

Ketoruokavalio ja pätkäpaasto muuttivat elämäni

Törmäsin loppuvuodesta 2018 Dr. Berg:in terveelliseen ketoruokavalioon. 

Ketoilua olin kokeillut jo kerran aiemmin surkein tuloksin. 

Tämä terveellinen ketoruokavalio oli kuitenkin koostettu hieman toisin, kuin ketoruokavalio, jota olin kokeillut aiemmin.

Ruokavaliossa kiinnitettiin paljon huomiota siihen, että se sisältää vaan aitoa, puhdasta ruokaa, eikä pääpaino ollut vain hiilihydraattien tarkkailussa. 

Lisäksi terveelliseen ketoruokavalioon yhdistettiin pätkäpaasto. 

Olin todella epäilevä tuota pätkäpaastoa kohtaan, sillä en uskonut että voisin syödä ainoastaan kolme ateriaa päivässä. Saatika sitten vain kaksi ateriaa päivässä, joka on seuraava askel pätkäpaastolla. Pelkäsin, että joutuisin kärsimään jatkuvaa nälkää. 

Olin kuitenkin niin epätoivoinen, että päätin kokeilla..

Aloitin terveellisen ketoruokavalion ja pätkäpaaston (kolme ateriaa päivässä) helmikuussa 2019. Ne lähtivät sujumaan todella hyvin. Ensimmäiset päivät kärvistelin hieman nälän kanssa, mutta se alkoi hälvenemään päivien vieriessä. 

Lopetin “pakkoliikunnan” harrastamisen ja liikuin vain sen verran, mikä tuntui hyvältä. Pääasiassa se tarkoitti omalla kohdallani kävelyä koiran kanssa. 

Pudotin ensimmäiset 10 kiloa painostani muutamassa kuukaudessa. En olisi koskaan tosissani uskonut pystyväni siihen! 

Olin onneni kukkuloilla. 

Olin asettanut tavoitteekseni pudottaa 15 kiloa ja ensimmäistä kertaa vuosiin uskoin sen olen oikeasti mahdollista. Saavutin tuon tavoitteen alle puolessa vuodessa.

Kesä 2019 ei mennyt enää itseä piilotellessa vaan sain ostaa uusia, kivoja kesävaatteita! Sellaisia mistä olin kauan haaveillut, mutta mitä en olisi koskaan kehdannut pukea päälleni. En voi edes kuvailla tuota ilon ja onnen tunnetta, jota koin sinä kesänä. 

Tavoitteeseeni päästyäni jatkoin terveellistä ketoruokavaliota ja pätkäpaastoa samaa rataa, sillä niistä oli jo kehittynyt minulle elämäntapa.

Painoni jatkoi putoamistaan ja pudotinkin yhteensä 25 kiloa noin vuodessa.  Lisäksi olin päässyt eroon jatkuvasta sairastelusta ja saanut apua myös uniongelmiini.

Olen nyt ollut terveellisellä ketoruokavaliolla ja pätkäpaastonnut yli neljä vuotta. 

Niistä on kehittynyt minulle elämäntapa, jota on helppo ylläpitää. 

Keto Coach Sari muutoskuvat
Keto Coach Sari tarina

Ketovalmentajaksi

Olin jo vuosia sitten valmennuksessa olessani alkanut haaveilemaan valmentajan ammatista.

Tunsin sitä kohtaan kovaa kutsumusta, sillä haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Omat epäonnistumiset painonhallinnan kanssa romuttivat nuo kuitenkin haaveet vuosiksi.

En uskonut, että minä voisin olla hyvä valmentaja. Enhän pystynyt hallitsemaan edes omaa syömistäni tai painoani..

Nyt asiat olivat kuitenkin muuttuneet!

Kuulin jossain vaihessa, että että Dr.Berg kouluttaa ja sertifioi ketovalmentajia. Tiesin samantien, että nyt oli tullut aika tehdä niistä minun valmentajahaaveista totta.

Tässä vaiheessa olin jo auttanut monia lähipiiriini kuuluvia aloittamaan ketoruokavalion ja pätkäpaaston, sekä saavuttamaan hyviä tuloksia niiden avulla 🙂

Kävin Dr.Bergin koulutuksen ja valmistuin sertifioiduksi ketovalmentajaksi 13.4.2020.

Sertifioitu ketovalmentaja Sari Shannon
Sertifioitu ketovalmentaja Sari Shannon
ketovalmentaja

Terveellinen ketoruokavalio ja hormonitasapainon saavuttaminen muuttivat elämäni täysin. Olen tästä kaikesta hyvin kiitollinen. Koen syvää kutsumusta auttaa muita aloittamaan ketoruokavalion ja saavuttamaan sen avulla isompia tuloksia, kuin mitä he uskovat edes olevan sinulle mahdollista. 

Mikäli haluat aloittaa ketoruokavalion ja tehdä siitä tällä hetkellä täysin mahdottomalta kuulostavasta, pysyvästä elämäntapamuutoksesta vihdoin mahdollista, voida hyvin sekä olla tyytyväinen peilikuvaasi, ole yhteydessä ja jutellaan lisää!

4 ajatusta aiheesta “Minun muutostarinani”

  1. Kiitos paljon kommentista Leena.

   Toivon koko sydämestäni, että tarinani luo blogini lukijoille uskoa siihen, että muutos on aina mahdollista.
   Ei vain minulle – vaan ihan jokaiselle teistä! Jopa vuosikausien yrittämisten ja epäonnistumisten jälkeen.

   Minussa tai minun tekemisissäni ei nimittäin ole mitään sellaista, mihin muut eivät pystyisi.
   Minä vain opin onnekseni vihdoin, mitä isoon elämäntaparemonttiin ja painonpudotukseen todella tarvitaan.

   Vastaus tähän on hormoniepätasapainoa tehokkaasti korjaava ruokavalio ja ateriarytmi sekä 100 % muutokseen sitoutuminen.

   Terveelinen ketoruokavalio sopii suurimmalla osalle meistä ja pätkäpaastoon yhdistettynä se on hyvin tehokas keino hormonitasapainon saavuttamiseen. Kun keho on terve ja voi hyvin, painokin alkaa putoamaan ikäänkuin tämän muutoksen ”sivutuotteena”.

  1. Kiitos Paula 🙂 Oon todella onnellinen kuullessani, että voin omalla esimerkilläni motivoida ja kannustaa muita kohti pysyvää muutosta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *