Ketoruokavalio ja autoimmuunisairaus

Mira pääsi ketoruokavalion avulla eroon autoimmuunisairauden oireista

Ketoruokavalio alentaa tulehdusta tehokkaasti. Lue miten Mira pääsi sen avulla kokonaan eroon autoimmuunisairauden oireista.

Miralla todettiin keväällä 2022 autoimmuunisairaus. Painoa oli kertynyt 98 kiloa ja kakkostyypin diabetes kolkutteli myös oven takana. Hän oli tuolloin 36 vuotias. Mira mietti, millainen hänen loppuelämäni tulisi olemaan, jos hän joutuisi elämään sairauksien ehdolla?

Mira aloitti Ketopolku-Alkeet valmennuksen lokakuussa 2022. Hän haluaa nyt jakaa tarinansa ja kokemuksensa valmennuksesta kanssasi rohkaistaakseen sinuakin kokeilemaan ketoruokavaliota, jonka avulla hän pääsi eroon autoimmuunisairauden oireista sekä hoikistui huikeat 22 kiloa.

ketomuutoskuva
Miran ennen valmennuksen aloitusta ostamat toppahousut putosivat päältä muutamassa kuukaudessa!

Autoimmuunisairaudet

Autoimmuunisairaudella tarkoitetaan tilaa, jossa ihmisen immuunipuolustusjärjestelmä ei toimi, kuten sen pitäisi. Oikein toimiessaan immuunipuolustusjärjestelmäsi tehtävä on estää kehon ulkopuolisten vieraiden aineiden ja mikrobien pääsy elimistöösi tuhoamalla ne.

Autoimmuunisairaudesta kärsivän immuunipuolustusjärjestelmä käy hyökkäykseen elimistön omia kudoksia kohtaan, mikä aiheuttaa tulehdusta sekä sekä hyökkäyksen kohteena olevan elimen toiminnan häiriintymisen. Tällaisia autoimmuunisairauksia ovat mm. psoriasis, lupus, nivelreuma, Crohnin tauti, keliakia, 1- tyypin diabetes ja kilpirauhassairaus Hashimoton -tauti.

Mikäli kärsit autoimmuunisairaudesta, on tärkeää syödä tulehdusta hillitsevästi.

Ketoruokavalio ja pätkäpaasto alentavat tulehdusta tehokkaasti ja niistä voikin olla apua autoimmuunisairauksien oireiden kontrolloinnissa.  Näin kävi Miralle, joka aloitti ketoruokavalion syksyllä 2022 Ketopolku – Alkeet valmennuksessa.

Terveysongelmat ja epäonnistuneet painonpudotusyritykset masensivat Miraa

Hei, olen Mira. Minulla todettiin keväällä 2022 autoimmuunisairaus ja kakkostyypin diabetes kolkutteli myös oven takana. Olin 36 vuotias! Millainen loppuelämäni tulisi olemaan, jos joudun elämään sairauksien ehdolla?

Aiemmin olin ketoillut satunnaisesti ja kokeillut jos jonkinlaista dieettiä ja paino jojoili jatkuvasti. Pysyviä tuloksia ei tullut, koska näin jälkeenpäin ajateltuna, tietoa oli liian vähän ja motivaatio puuttui sen takia osittain. 

Epäonnistuminen kerta toisensa jälkeen sai minut jo ajattelemaan, että minun kohtalo on olla ylipainoinen, niin hirveältä kun se kuulostaakin. Että minusta ei ole muuhun. Koitin tyytyä ”kohtalooni” ja selitellä aina itselleni, että tällainen sinä vain olet ja oikeasti vain painoin itseäni alas päin omalla ajattelulla.

Kaiken herkuttelun ja roskaruoan selitin aina itselleni, että olen sen ansainnut rankan työpäivän jälkeen tms.

Jospa saisin ketoruokavaliosta helpotusta terveysongelmiin?

Olin kuullut ketoruokavalion tarjoavan monenlaisia terveyshyötyjä ja että siitä saattaisi olla apua myös autoimmuunisairauksien oireiden kontrolloinnissa. Halusin antaa tälle ruokavaliolle vielä mahdollisuuden. Tuntui vain, että tarvitsisin apua kunnolla alkuun pääsyyn. 

Kun näin somessa Sarin ja Mariellan julkaisun, jossa he kertoivat Ketopolku – Alkeet valmennuksesta, innostuin siitä heti! Terveydelliset syyt olivat päällimmäisenä mielessäni ja tietenkin, valehtelisin jos väittäisin muuta, myös ulkonäölliset.

Päätin lähteä valmennukseen. Ajattelin, että itseni johtamisesta tässä kaikessa oli kyse ja vain minä itse voin vaikuttaa siihen, miten onnistun.

Haluanko itselleni parasta? Tietenkin haluan!

Itselleni Ketopolku -valmennuksen aloitusajankohta oli loistava. Olin juuri tehnyt mieleni kanssa paljon töitä ja kyllästynyt peilikuvaani. Lukenut ja kuunnellut paljon äänikirjoja positiivisesta ajattelusta ja sen vaikutuksesta omaan mieleen ja itsensä hyväksymiseen.

Valmennus starttasi ja lähdin mukaan ilman paineita, vain kirkas tavoite mielessä johtaa itseni ammattilaisten avulla tämän valmennuksen läpi.

Alussa vielä kuitenkin pieni ääni mietti skeptisesti pääni sisällä, että miksi onnistuisin nyt ja miten tämä valmennus muka olisi erilainen? Sysäsin sen syrjään ja keskityin positiiviseen ajatteluun, voi kuulostaa huuhaalta, mutta oma mielemme ja ajattelumme vaikuttaa varmasti 95% siihen, miten onnistumme saavuttamaan tavoitteemme.

Ketokokkailu on monipuolista ja oikein suunniteltuna torjuu myös tehokkaasti ruokahävikkiä

Valmennuksen reseptit olivat niin loistavasti laadittu, että esimerkiksi hävikkiä ei syntynyt,mikä on itselleni tärkeää. Ruoat olivat nopeita valmistaa ja tosi hyviä!

Olin jo unohtanut, miten ”ei hiilarihöttö”, onkin oikeasti herkullista ja mielikuvitus rajana vain ketokokkailussa!

Kun ruokaa oli valmiina jääkaapissa tehtynä, ei tullut myöskään nälän yllättäessä repsahduksia. Alussa tietenkin teki mieli herkkuja välillä, koska söin varmasti lähes joka päivä jotain herkkuja aiemmin, mutta ajattelin aina, että tästä päivästä kun selviän niin huomenna on jo uusi, ja niinhän se oli!

Itselläni mielitekoihin auttoi esimerkiksi munakas ja lakritsitee. Yritin myös opetella tunnistamaan, onko mieliteko oikea vai vaan ajatuksen ja tottumuksen aiheuttamaa, mitä se aina kyllä oli.

Valmennuksesta sai vertaistukea, tietoa ja tsemppiä

Valmennuksessa paino alkoi tippua heti, mikä oli tietysti suuri motivaattori. Tiesin tietysti, että aluksi lähtee nesteet, mutta kyllä se silti motivoi, kun paino tippui. 

Valmennuksessa meillä oli ihana ryhmä Facebookissa, mistä sai vertaistukea ja yleensä en kommentoi mihinkään mitään, mutta päätin nyt,että jotain on tehtävä tällä kertaa toisin, jotta onnistun,ja rohkaisin mieleni myös kirjoittelemaan ryhmään, mistä sai oikeasti tsemppiä ja tukea muilta.

Viikoittaiset livet, joita Sari ja Mariella pitivät, olivat huikeita tietoiskuja, sekä materiaali, mitä oli ladattu valmennusalustalle. Kaikki kerrottiin niin selkeästi, että ymmärrys ketoruokavaliosta oli ihan uudenlainen, kuin että olin lukenut siitä esimerkiksi netistä.

Näillä naisilla on ihan huikeaa ja todella syvää osaamista! Kun tuli ”kuoppa” matkan varrella välillä, oli helppo käydä tsekkaamassa valmennusmateriaaleista, että mitäs nyt, ja vastaus löytyi aina, oikeasti! Kun se tieto oli saatavilla heti, niin oli helppo jatkaa eteenpäin, koska muuten olisin varmasti luovuttanut helposti. 

Tilanne nyt -autoimmuunisairaus ei vaivaa enää lainkaan

Kesällä 2022 painoin 98 kiloa ja neljä kuukautta myöhemmin painoni on 76 kiloa. Verensokeriarvot ovat ihannetasolla ja autoimmuunisairauteni ei ole vaivannut lainkaan. Olen jo miettinyt, onko minulla edes sitä vai johtuiko kaikki oireet huonoista elämäntavoista?

Muutosmatka jatkuu kirkkaammalla mielellä, repussa mukana kasa faktoja ketoruokavaliosta ja kaksi ihanaa valmentajaa, joiden avulla olen saanut todellisen minäni takaisin❤️ 

Joten, jos olet koskaan miettinyt, mihin sijoittaisit muutaman kympin oman hyvinvointisi eteen, niin sijoita se tähän valmennuksen, ei mene rahat hukkaan!

Erittäin iso kiitos Sarille ja Mariellalle tästä valmennuksesta. En osaa edes sanoittaa, millaisen muutoksen tämä on tehnyt omaan itsetuntooni. Tunnen itseni todella pitkästä aikaa taas rohkeaksi ja pystyväni mihin vain, olen löytänyt taas oman itseni ja se, jos mikä, on ihana tunne❤️

Seuraava Ketopolku -Alkeet valmennus starttaa 3.4.2023.

Tutustu valmennukseen lisää ja lähde mukaan täällä.

Koodilla EARLY20 saat NYT -20% valmennuksen normaalihinnasta.

Tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan, joten toimithan pian! 🙂

Ketoverkkovalmennus

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *