Laihdutuslääkkeet

Ketoruokavalio vs. laihdutuslääkkeet

Ketoruokavalio vs. ”kemiallinen ketoosi” eli laihdutuslääkkeet

Käytännössä laihdutus – eli GLP1- lääke tekee kehossa samat päävaikutukset, kuin ketogeeninen ruokavalio. Uudet laihdutuslääkkeet GLP1-analogit toimivat elimistössä insuliinivastavaikuttajina eli glukagonihormonin tavoin.

GLP-1 lääkkeet ovat osoittautuneet ainakin lyhyellä aikavälillä katsoen tehokkaaksi aikuistyypin diabeteksen ja ylipainon hoidossa. Insuliinin vaikutus lasketaan alas ja glukagoni nostetaan ylös. Tässä tilassa elimistö alkaa käyttämään rasvaa pääsääntöisenä polttoaineena. Eli GLP1- lääke on tavallaan kemiallinen “ketoruokavalio”!

GLP1-lääkkeet saattavat sopia alkumotivaatioksi tilanteessa, jossa ihminen on myös korjaamassa elintapojaan muutoin. Lääkkeillä on tehoa, etenkin alkuun paino putoaa usein reilusti. Lääkkeen paras teho kestää noin 3-6 kuukautta.

Ongelmia ilmaantuu, mikäli jäädään luottamaan pelkkään lääkkeen vaikutukseen. Tulokset alkavat hiipua pikkuhiljaa ja paino hiipii takaisin ylös. Myöskään laajassa käytössä ei vielä tunneta mitä lääke tekee pidemmän päälle, kun “kemiallinenjarru” poistetaan.. vain tulevaisuus tulee sen meille näyttämään..

Keto ja terveys

Mitäpä jos kokeilisit terveellistä ketoruokavaliota?

Näin teki Sisko, joka ehti kokeilla ja pettyä laihdutuslääkkeiden tehoon kohdallaan.

Hän halusi ehdottomasti jakaa tarinansa kanssasi. Kannustaakseen sinua antamaan terveelliselle keruokavaliolle mahdollisuuden. Jopa tilanteessa, jossa sinusta tuntuisikin, että olet jo kaikkesi kokeillut, eikä mikään toimi kohdallasi.

“Nimeni on Sisko. Olen kohta kuusikymppinen mummu, joka on kamppaillut ylipainon kanssa yli kolmekymmentä vuotta. Olen pudottanut painoani useaan otteeseen painonvartijoissa, Nutriletilla, karppaamalla ja monilla muilla konsteilla.

Huomatakseni, että kilot tulevat takaisin korkojen kera, mitä vanhemmaksi on tullut.

Terveyskeskuksessa lääkärit aina sanoivat vain, että “pudota painoa”. Viimeisin oli, että nyt on tullut lääkkeitä jotka tehoavat! Siispä kokeiluun….

Käytin lääkettä hoitajan alaisuudessa eli kävin kolmen kuukauden välein punnituksessa.

Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana paino putosi viisi kiloa, eikä nälän tunnetta ollut, mutta siihen se jumahti ja lopulta alkoi hilautua takaisin ylös. Oli etova olo melkein koko ajan ja vatsa oli kivikova.

Olisin kaivannut siihen ruokavalio-opastusta, mutta ohje oli että “tutki netistä, sieltä löytyy”.

Ja niin muuten löytyikin!

Instagramissa näin Sarin kertovan omasta painonpudotushistoriastaan ja sehän oli melkein kuin omani.

Siitä samantien ilmoittauduin valmennukseen. Keto oli alusta saakka yllättävän helppoa, vaikka olin melkoinen herkkuahmatti ja leivänpuputtaja. Paino alkoi tippua pikkuhiljaa ja ketoilu jatkuu! Se tulee varmasti jäämään pysyvästi ruokavaliokseni.

Sarin alkuhaastattelussa kävi erittäin selväksi, että minulla on insuliiniresistenssi.

Siksipä minulle sopii hyvin valmennus, jossa mennään terveys ensin -asenteella ja annetaan painon pudota sitten siinä sivussa, ikään kuin “terveyden sivutuotteena”.

Sarilta on myös saanut niin paljon tietoa terveyteen liittyvistä asioista, mitä ainakaan minulla ei ollut. Minut on yllättänyt se, miten paljon meille syötetään roskaa “tavallisten ruokien” seassa.

Lisäksi hämmystyin terveellisellä ketoruokavaliolla käytettävän rasvan määrää! Sitä nimittäin ei syödä niin paljoa, kuin tietämättömänä monesti luullaan.

Oloni on nyt todella hyvä. Jatkuva väsymys on poissa, vatsa toimii normaalisti, makuaisti on paljon herkempi ja painokin on pudonnut kolmessa kuukaudessa 7 kg.

Hoksasin kun panin ulkoiluhousut jalkaan, että housun vyötärö oli entisestään isontunut ja nyt kun mittasin, niin 15 cm kaventunut vyötärö💪💪tämähän se oli se painoakin parempi mittaus😅Mielenkiinnolla odotan tässä seuraavia verikokeita, mitä rasvamaksalleni kuuluu!

Ja ai että, kuinka helppoa tämä loppupeleissä on!

Sari on ihana coutsi, jolta voi aina kysyä jos jokin askarruttaa mieltä. Ja jos hän ei tiedä jotain, niin hän ottaa selvää siitä. Meillä on myös mukava ketoryhmä facebookissa, josta saa hyviä vinkkejä ketokavereilta ja tsempataan toisiamme.

Tämä on ollut kyllä paras päätös mitä olen tehnyt. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan terveellistä ketoruokavaliota!

Saatat yllättyä hyvin iloisesti, niin kuin minulle kävi. “

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *